mandag den 24. november 2014

Aktivisme og Banankage i Randers By

I lørdags var vi et par stykker som var ude i byen og sprede vegansk madglæde og informationer ud på rådhuspladsen. Det var en rigtig hyggelig dag og vi fik snakket med rigtig mange søde randrusianere, klappet hunde, delt foldere og vegansk banankage ud :)


Jeg valgte banankagen da den er super let og hurtig at lave, smager hamrende godt og har nogle få, simple og billige ingredienser. Den er efterhånden at finde ofte hjemme hos os, da den både kan friste min søster og kusine, som ellers ikke bryder sig meget om kage normaltvist :)

Banankage med kærlighed:




 Ingredienser:
  • 220 g mel
  • 225 g sukker
  • 4 modne, moste bananer (gerne øko og fairtrade)
  • 0,6 dl olie
  • 0,6 dl vand
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • Evt. vegansk, hakket mørkt chokolade (gerne øko og fairtrade)

  1. Opvarm ovnen til 175 °C
  2. I en lille skål blandes mel, bagepulver og salt.
  3. I en stor skål blandes sukker og olie. Pisk det sammen og tilføj herefter de mosede bananer, vanilje og til sidst vand. Husk at røre det godt sammen undervejs.
  4. Indholdet fra den lille skål blandes nu med indholdet i den store skål. Rør grundigt. Tilføj evt. hakket mørk chokolade og rør rundt.
  5.  Kagedejen hældes nu på kageform, i bradepande eller i muffinsforme og kommes i ovnen. I en form er kagen færdig efter ca. 45-50 min. mens kagen blot skal have en 20-25 min. hvis de bliver lavet som cupcakes/muffins. Kagen er færdig når du kan stikke en kniv igennem uden at dejen hænger fast når du tager den op igen. 

Go' appetit ! J

Ingen kommentarer:

Send en kommentar